Voor deze vegetarische roti kun je kant-en-klare roti vellen gebruiken die je kunt kopen bij de toko, maar je kunt er ook voor kiezen om deze roti pannenkoeken zelf te maken! Hieronder vind je eerst het recept om de roti pannenkoeken zelf te maken. Roti met kip is een van de populairste gerechten, dit wordt geserveerd met kousenband, (zoete)aardappelen gebakken eieren en gefruitte ui en knoflook en een heerijke saus, maar je kunt hier eenvoudig een vegetarische variant mee maken, lees daarom snel verder!
Ingrediënten voor 5 pannenkoeken:
Bereiding Vegetarische Surinaamse Roti Plaat:
TIP:
Ingrediënten voor 2 personen:
Bereiding Surinaamse Vegetarische Roti bijgerecht:
TIP:
Roti komt oorspronkelijk uit India, maar door de emigratie van Hindoestanen naar Suriname (en de rest van de wereld) is ook de eetcultuur meegekomen. In India wordt roti ook wel chapati genoemd. Roti is er in ontzettend veel verschillende vormen. In Suiname worden er vaak ingrediënten aan het deeg toegevoegd, zoals kruiden als komijn, chilipepers, maar ook gele spliterwten en aardappelen worden soms aan het deeg toegevoegd. Roti is zo populair geworden in Suriname dat de bevolking hun eigen draai, kruiden en andere ingrediënten aan de roti toe hebben gevoegd. Op die manier is de nu zo bekende Surinaamse roti ontstaan.
Lees hier meer informatie over roti.
Roti kan op verschillende manieren worden gegeten, het kan los worden geserveerd, maar het kan ook worden opgerold, dit noemen ze dan een roti rol.
Kip wordt vaak samen met roti gegeten in verschillende varianten, probeer ook eens de kip kebab. Gemarineerd kippenvlees, met gegrilde groenten en rode ui. heerlijk op een roti pannenkoek, haal wel eerst het stokje uit de kip kebab voordat je gaat eten!